De Bibliotheek Amstelland

De Bibliotheek in de Oude Veiling bezoek je voor ontspanning, ontmoeting en voor nieuwe inspiratie. De Bibliotheek organiseert vele activiteiten als partners in de Oude Veiling, samen met inwoners en organisaties uit Aalsmeer. Denk bijvoorbeeld aan het taalcafé om Nederlands te oefenen of inloopspreekuren over allerlei onderwerpen, maar ook voorleesmiddagen en lezingen van schrijvers. Je kunt natuurlijk ook lekker rondneuzen in de uitgebreide collectie. In de Bibliotheek of online, waar je duizenden e-books, luisterboeken en cursussen tot je beschikking hebt. Je bent van harte welkom!

Website van Bibliotheek Aalsmeer

partners cultuurpunt aalsmeer

Cultuurpunt Aalsmeer

Cultuurpunt Aalsmeer verzorgt oriënterend cultuuronderwijs voor basisschoolleerlingen in de naschoolse tijd, zoals muziek, musical, circus, DJ en graffiti. Ook organiseert het Cultuurpunt regelmatig workshops, zoals ‘stopmotion’ en ‘Ontdek je talent (op een blaasinstrument)’. Verder organiseert de combinatiefunctionaris cultuur, samen met Aalsmeerse middelbare scholieren, een paar keer per jaar een uitgaansavond onder de naam ‘Do-it’.

Cultuurpunt Aalsmeer ondersteunt als een van de partners en support daarnaast het culturele leven in Aalsmeer door middel van een culturele agenda. Deze agenda is hier te vinden. Cultuurliefhebbers en beoefenaars, zowel amateurs als professionals, kunnen bij het Cultuurpunt ook kennis delen, advies inwinnen en elkaar ontmoeten.

Cultuurpunt Aalsmeer bevindt zich boven in de Oude Veiling, op de zogeheten ‘Cultuurzolder’. Op deze zolder en in de naastgelegen zalen verzorgt het Cultuurpunt een aantal van de eerder genoemde oriënterende lessen en workshops, en natuurlijk wordt het podium in de grote zaal gebruikt voor uitvoeringen.

WELZIJNSORGANISATIES

De kerngroep van De Oude Veiling is in gesprek met welzijnsorganisaties om in De Oude Veiling spreekuren te faciliteren waar je informatie kunt krijgen over zorg, welzijn, taalaanbod en ondersteuning bij je financiële administratie. Voor het organiseren van de activiteiten werkt de bibliotheek zoveel mogelijk samen met de huisgenoten en andere cultuur- en welzijnsorganisaties in Aalsmeer.

Stichting Leefomgeving Schiphol

Op 7 maart 2017 heeft Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) een subsidie toegekend aan het project De Oude Veiling.

Ad Rutten, bestuurslid van SLS: “Het project De Oude Veiling is een goede invulling van de doelstelling van onze stichting.Wij zijnvan mening dat het project een grote toegevoegde waarde geeft aan de sociale cohesie van Aalsmeer. Het project is nu gereed en een breed gedeelte van de inwoners van Aalsmeer (van jong tot oud) kan gebruik maken van deze voorziening.”

De Stichting Leefomgeving Schiphol is een onafhankelijke Stichting, gefinancierd door Schiphol, Provincie Noord-Holland en de Rijksoverheid. De SLS levert bijdragen aan projecten die de kwaliteit van de leefbaarheid verbeteren in gebieden waar sprake is van zware (geluids-)belasting en ruimtelijke beperkingen vanwege het luchthavenindelingsbesluit.