Restaurant De Oude Veiling

Centraal gelegen in hartje Aalsmeer vindt je dit gezellige en laagdrempelige restaurant. De menukaart is uitgebreid en de sfeer ongedwongen. Wij serveren lunch en diner, maar het is bij ons ook altijd borreltijd!

Als het weer het toestaat kan er genoten worden op ons zonnige terras, binnen zorgen wij het hele jaar door voor een aangenaam klimaat. Ruime zitplaatsen om comfortabel aan te tafelen, ronde hoge tafels, perfect om aan te proosten en bij te kletsen en een lange, knusse bar waar het voor iedereen tot de late uurtjes goed toeven is.

Woensdag en donderdag zijn wij geopend van 11.30 – 00.00 uur en op zondag tot 22.00 uur. Op vrijdag en zaterdagavond gaat de muziek wat harder en maken wij er graag een iets langer feestje van. Wij sluiten de deur dan om 01.00 uur.
Ervaar de ongedwongen sfeer en heerlijke gerechten.

Reserveer telefonisch – 0297 763 707 – óf via de email: restaurant@deoudeveiling.nl
Wij kijken uit naar jullie bezoek!

De Bibliotheek Amstelland

De Bibliotheek in de Oude Veiling bezoek je voor ontspanning, ontmoeting en voor nieuwe inspiratie.

De Bibliotheek organiseert vele activiteiten als partners in de Oude Veiling, samen met inwoners en organisaties uit Aalsmeer. Denk bijvoorbeeld aan het taalcafé om Nederlands te oefenen of inloopspreekuren over allerlei onderwerpen, maar ook voorleesmiddagen en lezingen van schrijvers. Je kunt natuurlijk ook lekker rondneuzen in de uitgebreide collectie. In de Bibliotheek of online, waar je duizenden e-books, luisterboeken en cursussen tot je beschikking hebt. Je bent van harte welkom!

Website van Bibliotheek Aalsmeer

Cultuurpunt Aalsmeer

Het Cultuurpunt is het overkoepelende kenniscentrum en aanjager van kunst en cultuur in de gemeente Aalsmeer.

Het Cultuurpunt heeft als doel: kennismaking met kunst en cultuur en het ondersteunen en stimuleren van het culturele leven in Aalsmeer. Door samenwerkingsverbanden aan te gaan, mensen en verenigingen te verbinden, wil het Cultuurpunt nieuwe initiatieven bevorderen. Tevens voorziet het Cultuurpunt is het delen van kennis en het geven van advies, bijvoorbeeld bij het opstarten van nieuwe projecten of het aanvragen van subsidies.

Vanuit De Oude Veiling coördineert het Cultuurpunt al haar werkzaamheden. Wij dragen zorg voor een breed aanbod van kunst- en cultuuractiviteiten in de naschoolse tijd en werken samen aan een culturele programmering met diverse partners, denk hierbij aan de amateurverenigingen maar ook het onderwijs is een belangrijke partner voor ons. Daarnaast draagt het Cultuurpunt zorg voor de communicatie van culturele activiteiten binnen de gemeente door middel van een online cultuuragenda op de website van het Cultuurpunt. Deze is hier te vinden.

 

VluchtelingenWerk Nederland

behartigt de belangen van vluchtelingen die in de regio woonachtig zijn. De (maatschappelijke) begeleiding, uitgevoerd door vrijwilligers en aangestuurd door professionals, richt zich op integratie en het vergroten van de zelfredzaamheid van vluchtelingen. De vluchtelingen, inwoners van gemeente Aalsmeer, bouwen op deze manier een nieuw bestaan op in Nederland, en voelen zich hopelijk straks helemaal thuis in hun nieuwe woonplaats Aalsmeer of Kudelstaart.

Als u vragen of opmerkingen hebt voor VluchtelingenWerk, dan kunt u contact opnemen via ons e-mailadres: amstelveen@vluchtelingenwerk.nl, of ons kantoornummer 020 – 645 47 45.

Wij zijn geopend van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren. In Aalsmeer wordt een inloopspreekuur geboden op maandag (13:00 – 15:30) en woensdag (10:00 – 12:30) voor vluchtelingen die in begeleiding zijn.

Voor meer informatie over VluchtelingenWerk Nederland kunt u ook kijken op onze website: https://www.vluchtelingenwerk.nl/nl

Participe Amstelland

Bij ons sta jij centraal. Participe helpt mensen die problemen ondervinden in het dagelijks leven. Heb je behoefte aan ondersteuning op het gebied van financiën, relaties, zingeving, rouwverwerking, ouder worden? Of ben je op zoek naar activiteiten? Wij zijn er om je te helpen. Ook ondersteunen we inwoners bij het elkaar ontmoeten en samen leuke dingen doen.

Onze missie is helder: samen met inwoners, vrijwilligers, professionals en partners werken we aan een inclusieve samenleving waarin iedereen erbij hoort en mee kan doen.
Team Aalsmeer bestaat uit ouderenadviseurs, maatschappelijk werkers, een buurtverbinder en een activiteitencoach. Zij informeren, adviseren en ondersteunen je graag. Zodat het (weer) goed met je gaat.
Neem gerust een kijkje op onze website en ontdek hoe we jou kunnen helpen om je beter te voelen.
(en dan link naar de website: www.participe-amstelland.nu/aalsmeer)

Stichting Leefomgeving Schiphol

Op 7 maart 2017 heeft Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) een subsidie toegekend aan het project De Oude Veiling.

Ad Rutten, bestuurslid van SLS: “Het project De Oude Veiling is een goede invulling van de doelstelling van onze stichting.Wij zijnvan mening dat het project een grote toegevoegde waarde geeft aan de sociale cohesie van Aalsmeer. Het project is nu gereed en een breed gedeelte van de inwoners van Aalsmeer (van jong tot oud) kan gebruik maken van deze voorziening.”

De Stichting Leefomgeving Schiphol is een onafhankelijke Stichting, gefinancierd door Schiphol, Provincie Noord-Holland en de Rijksoverheid. De SLS levert bijdragen aan projecten die de kwaliteit van de leefbaarheid verbeteren in gebieden waar sprake is van zware (geluids-)belasting en ruimtelijke beperkingen vanwege het luchthavenindelingsbesluit.

welzijnsorganisaties

De kerngroep van De Oude Veiling is in gesprek met welzijnsorganisaties om in De Oude Veiling spreekuren te faciliteren waar je informatie kunt krijgen over zorg, welzijn, taalaanbod en ondersteuning bij je financiële administratie. Voor het organiseren van de activiteiten werkt de bibliotheek zoveel mogelijk samen met de huisgenoten en andere cultuur- en welzijnsorganisaties in Aalsmeer.