De oude veiling biedt meer!

ESA heeft samen met de partners van De Oude Veiling – Bibliotheek Amstelland, Cultuurpunt Aalsmeer & restaurant De Oude Veiling…

ESA heeft samen met de partners van De Oude Veiling – Bibliotheek Amstelland, Cultuurpunt Aalsmeer & restaurant De Oude Veiling – een levendige presentatie gegeven aan de gemeente zijnde, Willem Kikkert, de wethouder Cultuur en, Kick de Groot, de beleidsambtenaar Sport & Cultuur. Hierin zijn de hernieuwde plannen over hoe de uitstraling van De Oude Veiling in de toekomst eruitziet onder de noemer ‘De Oude Veiling komt weer tot bloei’ en ‘De Oude Veiling biedt meer’ symbolisch aan de gemeente geveild. Dit is zeer positief ontvangen. Sebastiaan Ramp zal als accountmanager aan de slag gaan om deze plannen te helpen te verwezenlijken.

Binnenkort zal Sebastiaan zichzelf aan jullie voorstellen!

De Oude Veiling is een cultureel centrum waar naast het restaurant ook een bibliotheek, cultuurorganisatie en leer en werkcentrum zijn gehuisvest.

De Veiling gelegen in de Marktstraat nr. 19 duurde van 1912 tot 1927. Uit onder andere de veiling in dit gebouw ontstond ‘s werelds grootste bloemenveiling. Vanaf 1927 was DOV als verenigingsgebouw voor jong en oud een huiskamer en plek voor ontmoeting en ontplooiing. Later zijn in de uitbouw de bibliotheek en cultuurpunt gevestigd. In 2015 heeft de gemeente Aalsmeer het pand aangekocht met het doel weer invulling te geven op sociaal, cultureel, educatief en/of maatschappelijk vlak. ESA (Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer) huurt het pand van de gemeente en geeft in samenwerking met de partners uit de kerngroep een nieuwe invulling aan het gebouw. DOV Aalsmeer verhuurt ook verschillende multifunctionele zalen voor bijvoorbeeld vergaderingen, feesten en theatervoorstellingen.

De Oude Veiling is een historisch pand gelegen in de Marktstraat in Aalsmeer. Als huiskamer van Aalsmeer is het de ontmoetingsplek voor jong en oud. U kunt gezellig lunchen, borrelen of dineren in ons restaurant.

Daarnaast kunt u ook voor uw feest, vergadering, presentatie of voorstelling een van onze mooie zalen huren. In samenwerking met het restaurant bieden wij verschillende arrangementen aan en kunnen voor u de ideale dag samenstellen. Ontmoet nieuwe mensen, doe inspiratie op in de Bibliotheek, neem een kijkje bij Het Cultuurpunt of verwen jezelf met een overheerlijke taart van GewoonDOEN!

In 2015 heeft de gemeente Aalsmeer het pand aangekocht met het doel De Oude Veiling weer invulling te geven op sociaal, cultureel, educatief en maatschappelijk vlak. In 2018 is De Oude Veiling helemaal vernieuwd.

Zie in de virtuele tour hieronder het prachtige eindresultaat.