voortgang en nieuws

Verbouw DOV en Bibliotheek: een overzicht. Het zal geen Aalsmeerder ontgaan zijn: De Oude Veiling wordt verbouwd! Op deze pagina gaan we de ontwikkelingen volgen. Eerst even een overzicht van de benedenverdieping. Puntsgewijs wat aantekeningen:

  • Je treedt de bibliotheek en De Oude Veiling binnen via de centrale ingang aan de Marktstraat.
  • Rechtdoorlopend kom je in de bibliotheek en linksafslaand in het restaurant. Direct aan de rechterkant bevinden zich toiletten, die zowel voor bezoekers van het  restaurant als van de bibliotheek bereikbaar zijn. Tenslotte bevinden zich in de hal een lift en een trap naar boven.
  • Als je linksaf slaat naar het restaurant zie je recht tegenover je de bar en daarachter bevinden zich de bakkerij en de keuken.
  • Opvallend zijn de raampartijen tussen het restaurant en de bibliotheek, die de eenheid nog eens bevestigen.
  • De trap in de bibliotheek heeft geen functie meer en zal dan ook verwijderd worden.
  • Boven bevinden zich twee kleine zalen en de bekende grote zaal, die gebruikt wordt voor allerlei voorstellingen. En daar is ook, net als nu, Het Cultuurpunt te bereiken.

Enkele impressies: De centrale hal met links het restaurant rechtuit de bibliotheek en rechts de toiletten en de trap naar boven, naar de zalen en het cultuurpunt.

Als je het restaurant binnen komt, bevindt de bar zich aan het eind.

Een indruk van het restaurant: via de raampartijen krijg je een kijkje in de bibliotheek

Dinsdag 5 december werden de werkzaamheden gestart (even snel een indruk) Er kwam een hekwerk om het gebouw en in de bibliotheek werden de nodige voorbereidingen getroffen. En twee weken later was het sloopwerk al aardig gevorderd!

Eind januari was het sloopwerk nog in volle gang. Er valt dan nog heel wat te doen. Zo is de bibliotheek half februari gesloten om de toiletgroep vorm te geven en de raampartij tussen DOV en de bieb te realiseren.     In de bibliotheek is een houten wand neergezet om de overlast te beperken, maar aan de kant van De Oude Veiling is duidelijk te zien hoe de raampartijen naar de bieb eruit komen te zien. De trap naar boven ….. is er nog, … maar ..(eind maart) nu niet meer! Als je binnen komt zie je direct rechts  naast het voormalige trappenhuis de doorgang waar de toiletten zijn en aan het eind het oranje muurtje van de bieb waar de kinderboeken stonden. In plaats van afbreken wordt er nu opgebouwd, dat is duidelijk! En je kunt straks weer via een trap naar boven, links komt vervolgens de nieuwe lift, we schrijven half april… Daar zien we achterin de plek waar de nieuwe bar moet komen. De aansluitingen zijn al netjes in de wand weggewerkt.   We zijn bij het cultuurpunt (rechts nog net de grote wandfoto zichtbaar) en daar linksachter in de hoek stond de piano en werden er lessen gegeven. En links nog net zichtbaar de muur die bestond tussen De Oude Veiling en de zolder van de bibliotheek.
En waar de trap was staat nu een stapel bouwmateriaal om aan de afwerking te beginnen.

Boven in de grote zaal staat het koffiezetapparaat al klaar …. je moet ergens beginnen …..

de buitenkant wordt natuurlijk ook aangepakt

en daar …. in het restaurant … staat de nieuwe bar!

de lift zelf is er nog niet, maar de deuren geven aan waar die komt! en daarnaast, jawel daar is de nieuwe trap aangelegd!

van het toneel af gezien, zie je links in de hoek de toegang naar de zolder, waar het Cultuurpunt gevestigd is.

En dan boven: de klok in volle glorie hersteld!

De ramen naar de bieb: dat ziet er alvast strak uit!

De nieuwe bar met zicht naar de keuken.

De nieuwe toiletruimte voor restaurant en bieb,mooi strak ingericht!