Zalen 0297-763708 /Restaurant 0297-763707/Bakkerij GewoonDoen! 0297-228260 info@deoudeveiling.nl

Huiskamer van Aalsmeer

Met de feestdagen lijkt het vanzelfsprekend om met familie en vrienden samen van een lekker diner of brunch te genieten.…

Met de feestdagen lijkt het vanzelfsprekend om met familie en vrienden samen van een lekker diner of brunch te genieten. Dat is niet voor iedereen weggelegd. En dit jaar maakt Covid-19 het extra moeilijk of beladen. Bewoners van Aalsmeer en Kudelstaart die deze feestdagen wel een steuntje kunnen gebruiken, kunnen een kerstpakket ontvangen.

Participe Amstelland heeft in samenwerking met De Huiskamer van Aalsmeer en lokale ondernemers zoals Martinez en Albert Heijn een mooi kerstpakket samengesteld met diverse lekkernijen en extra’s. Speciaal om inwoners in het zonnetje te zetten omdat ze altijd voor anderen klaar staan, een zwaar jaar achter de rug hebben en wel een steuntje in de rug verdienen of weinig te besteden hebben.

Ken jij iemand in je familie of vriendenkring, iemand uit je buurt of van een vereniging die een extraatje kan gebruiken? Dan is dit jouw kans om diegene te laten weten dat je aan hem of haar denkt! Opgeven kan door het sturen van een e-mail naar team.aalsmeer@participe.nu (onder vermelding van Kerstpakket) of te bellen naar 0297-326670 (werkdagen 8.30-12.00 uur). En laat weten waarom deze persoon het verdient. Tot 7 december kan worden opgegeven. Participe en de medewerkers van GewoonDOEN zorgen ervoor dat het kerstpakket op de juiste plek terecht komt, in de week van 14 december.

Partners van De Huiskamer van Aalsmeer zijn: Cultuurpunt Aalsmeer, Bakkerij GewoonDOEN, Restaurant de Oude Veiling en Bibliotheek Aalsmeer

De Oude Veiling is een cultureel centrum waar naast het restaurant ook een bibliotheek, cultuurorganisatie en leer en werkcentrum zijn gehuisvest.

De Veiling gelegen in de Marktstraat nr. 19 duurde van 1912 tot 1927. Uit onder andere de veiling in dit gebouw ontstond ‘s werelds grootste bloemenveiling. Vanaf 1927 was DOV als verenigingsgebouw voor jong en oud een huiskamer en plek voor ontmoeting en ontplooiing. Later zijn in de uitbouw de bibliotheek en cultuurpunt gevestigd. In 2015 heeft de gemeente Aalsmeer het pand aangekocht met het doel weer invulling te geven op sociaal, cultureel, educatief en/of maatschappelijk vlak. ESA (Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer) huurt het pand van de gemeente en geeft in samenwerking met de partners uit de kerngroep een nieuwe invulling aan het gebouw. DOV Aalsmeer verhuurt ook verschillende multifunctionele zalen voor bijvoorbeeld vergaderingen, feesten en theatervoorstellingen.

De Oude Veiling is een historisch pand gelegen in de Marktstraat in Aalsmeer. Als huiskamer van Aalsmeer is het de ontmoetingsplek voor jong en oud. U kunt gezellig lunchen, borrelen of dineren in ons restaurant.

Daarnaast kunt u ook voor uw feest, vergadering, presentatie of voorstelling een van onze mooie zalen huren. In samenwerking met het restaurant bieden wij verschillende arrangementen aan en kunnen voor u de ideale dag samenstellen. Ontmoet nieuwe mensen, doe inspiratie op in de Bibliotheek, neem een kijkje bij Het Cultuurpunt of verwen jezelf met een overheerlijke taart van GewoonDOEN!

In 2015 heeft de gemeente Aalsmeer het pand aangekocht met het doel De Oude Veiling weer invulling te geven op sociaal, cultureel, educatief en maatschappelijk vlak. In 2018 is De Oude Veiling helemaal vernieuwd.

Zie in de virtuele tour hieronder het prachtige eindresultaat.