Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Tim Grimm

27 oktober 15:00 - 17:30

€15

Zanger-gitarist, schrijver en acteur Tim Grimm in de Oude Veiling op zondagmiddag 27 oktober

Tim Grim heeft nauw samengewerkt met zijn vriend en folk blues zanger-gitarist Jack Elliott, acteerde met Harrison Ford in de film “Clear and Present Danger” en deelde podia met de dichters als Wendel Berry. Zijn CD ”The Black Fields” werd tot gekozen beste Americana album in 2006 door de “Just Plain Folks Music Award” organisatie in Los Angeles, wereldwijd een de meest prestigieuze onderscheidingen op dit muziek- en cultuurgebied. In 2000 werd hij geprezen als “de ontdekking” van Roots-Americana muziek door de Chicago Sun-Times terwijl de American Roots DJs hem in 2004 “ als beste artiest van dat jaar” neerzette.   Al zijn albums hebben d.t.g. veel aandacht gekregen op radio en in de vakpers.

Grimm zijn repertoire bestaat uit een subtiele combinatie van folk en country, gefundeerd op traditionele muziek. Zijn werk lijkt autobiografisch en geeft een beeld van een veelbewogen leven. Door critici  wordt hij neergezet naast namen als Johnny Cash, Woody Guthrie en Bruce Springsteen. Ook als songwriter en acteur, op in theaters en in films heeft Tim diverse onderscheidingen in ontvangst genomen. Tijdens een 2-jarig verblijf in Los Angeles acteerde hij in de NBC drama serie “Reasonable Doubts” en werkte ook hier mee aan aantal films. Hierna keerde hij terug naar zijn thuisomgeving in Indiana waar hij in een bosrijke omgeving opgroeide in een familie die bestond uit onderwijzers en agrariërs. Hij woont nu met z’n echtgenote en zonen op een zo’n 30 hectare grote boerderij waar landbouw wordt bedreven die het oer-landschap van deze omgeving respecteert.

Een selectie van z’n albums zijn “Heartland” (2000), “Coyote’s Dream” (2003), “Names” (2004) en “The Black Fields” in 2005.  De CD “Wilderness Plots” is gebaseerd op korte verhalen van schrijver Scott Russel Sanders die schreef over het leven in de Amerikaanse wildernis rond de Ohio River Valley- regio gedurende de periode van de Revolutionaire strijd tot de Burger Oorlog.

Tim treedt op in tal van clubs en theaters over de gehele US en op  top festivals zoals het Kerrville Folk Festival, Wildflower Festival, Fox Valley, the Pawtucket Arts Festival, the Indiana Festival in Conner Prairie en elk jaar in september is hij zelf de gastheer op het Driftwood Valley Music. Festival in Indiana.  Dit laatste jaar gloorde hij ook nog in 3 films, waar onder The Express en Public Enemies, met collegals als Johnny Depp, Dennis Quaid en Christian Bale.

Het is genoegen en een buitenkans om Tim tijdens de Americana Roots serie in de Oude Veiling te mogen ontvangen.

Gegevens

Datum:
27 oktober
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie: