Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Larry John McNally

23 februari 15:00 - 17:00

€15

Larry John McNally’s carrière begon in 1981 met de release van zijn eerste plaat bij Columbia Records. Misschien kun je hem het beste categoriseren als een ‘Singer-Songwriter-Gitarist‘, die zijn stijl typeert als een mix van blues, folk en jazz met literaire teksten.

Oorspronkelijk uit Maine is hij via New York, New Orleans (en een korte periode Amsterdam!) nu al jaren een onderdeel van de scene in Los Angeles.
Hij maakt al vanaf zijn 13e muziek, studeerde harmonie aan het Berklee College in Boston en werkte in de keuken van zijn zus in New Orleans. En daar trok hij de stoute schoenen, leende haar auto en nam een tapje van zijn songs mee naar de studio van Allen Toussaint.
LJM: “And the rest is history.”
Als singer-songwriter was hij hofleverancier van hits voor o.a. Don Henley, Bonnie Raitt, Chaka Khan, The Eagles, Joe Cocker en zelfs Bruce Willis. Naast zijn solo werk is hij inmiddels regelmatig op pad met Harry Waters (zoon van Roger) en heeft tours in Zuid-Amerika, Engeland en Japan met hem achter de kiezen. Hij is o.a. de schrijver van ‘Nobody’s Girl‘ en ‘Slow Ride‘ van Bonnie Raitt en ‘For My Wedding’ van Don Henley. Ook op de laatste plaat van The Eagles staat een nummer van hem. Americana pur sang.

Maar ook solo blijft hij cd’s opnemen en speelt hij de wereld rond van Tokyo tot Kokomo.
Zijn stemmige solo platen zijn een inspiratie voor alle grote performers in de singer-songwriter hoek. Dit jaar is het 25 jaar geleden dat zijn onvolprezen platen’ Vibrolux‘ en ‘The Making of Vibrolux‘ uitkwamen, die ook hier in de Lage Landen een verpletterende indruk achter lieten.
Zijn nummers zijn fragiele parels; kleine literaire meester-werkjes vol passie, ‘coming of age’, nostalgie en verwondering. Zijn songs zijn vaak rustig en beschrijvend, maar toch ook betrokken.
Ze vormen een kwetsbare visuele schets van een geëngageerde voorbijganger die de soundtrack van zijn eigen leven probeert te schrijven. Een film, waard om te zien en te beluisteren.

Als songwriter is hij een echte vakman. In zijn eigen woorden: “As songwriters, we are the articulators for theinarticulate. We give voice to those who don’t know how to give voice to all that comes with the human experience.”

Als je een uitgebreid interview met hem wil lezen:
https://www.songfacts.com/blog/interviews/larry-john-mcnally

Gegevens

Datum:
23 februari
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
€15