Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

KCA presenteert BOB & GON UITVERKOCHT!

1 maart 15:30 - 17:30

€21,50

Petra Berger en Edwin Schimmscheimer

Petra Bergers stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek. Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke domein als in de popmuziek. Niet alleen op haar succesvolle cd’s  bewijst zij deze kunst te beheersen, maar ook ‘live’ imponeert en ontroert zij haar publiek met haar engelachtige stem en persoonlijkheid. Ze werkte veelvuldig samen met grote nationale- en internationale orkesten en zong duetten met wereldsterren zoals de tenoren Andrea Bocelli en Alessandro Safina.
Tussen 2001 en 2008 brengt  een drietal, verrassende classical cross-over albums uit; een combinatie van klassieke muziek en lichte muziek. Het eerste album, Eternal Woman, wordt razendsnel goud en vervolgens platina. Haar tweede album levert haar een nominatie voor de Edison klassiek op. Ook in het buitenland blijft haar succes niet onopgemerkt; in diverse landen breekt Petra internationaal door met haar vernieuwende sound.
Petra wordt veelvuldig gevraagd voor gastoptredens bij concerten van toonaangevende symfonie orkesten in zowel binnen- als buitenland (o.a in China en Turkije) Ook is zij een veelgevraagd soliste bij koren en treedt zij regelmatig op in grote kathedralen en kerken.
In Nederland toert ze sinds 2003 ieder jaar met haar eigen band en koor met veel succes langs de Nederlandse theaters. Een bijzondere samenwerking met pianist Jan Vayne in het theater in 2008 resulteert in een prachtig akoestisch album Crystal.

In 2011 komt een lang gekoesterde wens uit. Petra brengt het album Touched by Streisand uit met daarop de mooiste Streisand songs. Zij toert hiermee ook langs de theaters. Op de Nederlandse publieke zender wordt een muziekspecial van dit album uitgezonden.

In maart 2019 verschijnt haar nieuwe cd Passione, een album met alleen Italiaans gezongen muziek. Het is een mix van lichte muziek, rock, pop en klassiek. Tot begin 2020 zal Petra in de theaters te zien zijn met het aan de nieuwe cd gekoppelde theaterconcert Passione Italiana.

Petra Berger zal deze middag begeleid worden op de vleugel door Edwin Schimscheimer.


Toegangskaarten à € 21,50 zijn uitsluitend te koop bij Slijterij Wittebol aan de Ophelialaan, alleen tegen contante betaling.

 

Gegevens

Datum:
1 maart
Tijd:
15:30 - 17:30
Kosten:
€21,50
Evenement Categorie: