Laden Evenementen

« Alle Evenementen

KCA prenteert BOB & GON

29 maart 08:00 - 17:00

€21,50

Tango duo Duende met bandoneon

Tango duo Duende wordt gevormd door gitarist Alvaro en zangeres Mirre – een uitstekende vertolkster van de Tango: dé Argentijnse muziek die staat voor passie en sensualiteit. Twee werkelijk fantástische musici zorgen voor muziek van zeer hoge kwaliteit.

Mirre Valkenburg, opgegroeid op Texel, begon op veertienjarige leeftijd met zanglessen bij Claudia Rey (Villa Zeezicht). Na een jaar zangles bij Mariandoro in Amsterdam werd zij aangenomen op de Latin afdeling van het Conservatorium van Rotterdam. Hier ontwikkelde zij zich in verschillende Zuid-Amerikaanse stijlen. In 2007 maakte zij een studiereis van twee maanden naar Brazilië en Argentinië. Juni 2009 studeerde zij af, waarna zij dankzij de toekenning van een beurs van het VSBfonds acht maanden in Buenos Aires, Argentinië verbleef, om zich te verdiepen in de tango.

De muzikale achtergrond van de Argentijnse Alvaro Rovira Ruiz ligt in de tango en Zuid-Amerikaanse folklore. Hij heeft in de “Escuela de Música Contemporánea” in Buenos Aires gestudeerd bij Marcelo Gutfrain, Ernesto Jodos and Willy Gonzalez en tango gitaar met Hugo Romero. In juni 2010 studeerde hij af aan het Conservatorium van Rotterdam in de richting Latin Jazz, waar hij nu werkzaam is als begeleider van de zanglessen.

Zij maakten samen een prachtige CD “Paisaje” (Landschap) in Buenos Aires als resultaat van jaren samenwerken, onderzoeken en optreden in landen als Nederland, Rusland, Frankrijk, Spanje en natuurlijk Argentinië.

Mirre Valkenburg – zang
Alvaro Rovira – gitaar
Simone van der Weerden – bandoneon

Toegangskaarten à € 21,50 zijn uitsluitend te koop bij Slijterij Wittebol aan de Ophelialaan, alleen tegen contante betaling.

 

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€21,50
Evenement Categorie: