Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Food in de Veiling

3 november 2018 12:00 - 17:00

‘Food in de Veiling’ eerste smaakmaker van De Oude Veiling

Het thema ‘Voeding’ staat centraal tijdens het evenement ‘Food in de Veiling’ op zaterdag 3 november. In De Oude Veilig organiseren Bibliotheek Amstelland, Ons Tweede Thuis, Cultuurpunt Aalsmeer en ESA deze dag een kick-off voor de campagne Nederland Leest.

De hele dag (van 12.00 tot 17.00 uur) kun je meedoen aan verschillende activiteiten, gerechtjes proeven, kennismaken met lokale producten en luisteren. Aan het eind van de dag (16.00-18.00 uur) geeft Hans Spitsbaard, de winnaar van Heel Holland Bakt, een live bakdemonstratie in De Grote Zaal.

Ook komt de Hogeschool Inholland met een aantal studenten van de opleiding Food Commerce & Technology. De studenten richten een voedingslab in, waar bezoekers kunnen deelnemen aan verschillende smaakproefjes. Dit is voor de bezoeker interessant, maar voor de studenten ook, zij gebruiken de reacties van de bezoekers namelijk voor hun studie.

Tijdens het evenement organiseren Cultuurpunt Aalsmeer, Dock en De Binding gezamenlijk een multicultureel lunchbuffet. Jongeren met diverse achtergronden presenteren de lekkerste gerechten uit het land van hun herkomst. Samen met hun ouders bereiden zij allerlei hapjes. Terwijl de gasten langs de verschillende kraampjes lopen en de gerechten proeven, vertellen de jongeren vol enthousiasme over hun land en de eetgewoontes van daar. Tijdens het buffet draait een DJ de lekkerste wereldmuziek.

Naast alle activiteiten is er ook een streekmarkt waar lokale ondernemers hun producten presenteren. Zo is er onder andere een bierbrouwer, een wijnmaker, vertelt de molenaar over zijn meel en laat een Imker zien hoe hij honing maakt.

Alle bezoekers aan deze feestelijke dag krijgen gratis het Nederland Leest boek ‘Je bent wat je leest’. Dit cadeauboek staat vol essays en verhalen van smaakspecialisten over koken, gezondheid, voeding en meer.

Food in de Veiling is op zaterdag 3 november van 12.00 tot 17.00 uur in De Oude Veilig aan de Markstraat. Entree is gratis, m.u.v. de presentatie van Hans Spitsbaard (16.00 tot 18.00). Voor ‘Bakken met HANS’, zijn kaarten á €10 te verkrijgen via www.debibliotheekamstelland.nl, aan de balie van de bibliotheek en in het restaurant van De Oude Veiling.

 

Gegevens

Datum:
3 november 2018
Tijd:
12:00 - 17:00