Laden Evenementen

FavoCinema Fotograaf Monic Persoon

14 januari 2023

De indringende favoriete film van Monic Persoon in de Oude Veiling

Zaterdag 14 januari neemt Monic Persoon je mee in de keuze van haar favoriete film. Monic is een filmfanaat en om tot de juiste film te komen heeft ze vele selecties gedaan; geen klassieker, tragische vrouw, muziek of iets van Hollandse bodem. Ook geen tranentrekker, maar wel een unaniem hoog gewaarde topfilm. Deze eerste FavoCinema in 2023 is te zien in de daarvoor zeer geschikte bovenzaal van de Oude Veiling.

Monic is natuurlijk zelf meer bekend van het stilstaande beeld. Fotograferen is al meer dan 40 jaar haar passie. Haar belangrijkste onderwerpen om fotografisch te vereeuwigen zijn zelfportretten, stillevens, oude landschappen en vooral de schoonheid daarin. Wat zijn de raakvlakken met haar liefde voor de film? Dit zal ongetwijfeld naar voor komen bij het voorafgaande gesprek met Monic.

De film is, zoals veel topfilms, oorspronkelijk een toneelstuk. De beperkingen in tijd en ruimte bieden plaats voor inhoud. Ook hier is dat het geval; geen moment wordt de kijker toegestaan om van een veilig afstandje te beschouwen. Er is iets raars aan de hand met de omgeving; zaken lijken anders ingericht. Twijfels en desoriëntatie is het gevolg. Hoe minder je van tevoren weet, des te sterker is het effect van de film. Het Oscarwinnende scenario en de secure vormgeving alleen al maken het tot een fraaie en indringende film. Daar komen dan ook nog een paar van de beste acteurs van dit moment bij. De schrijver van het oorspronkelijke toneelstuk is tevens de regisseur van de film en dat heeft vele onderscheidingen opgeleverd.

Zaterdag 14 januari 2023 – Bovenzaal Oude Veiling – zaal open 20.00 uur – aanvang 20.30u. – entree; uw gift.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
14 januari
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Locatie

De Oude Veiling – De grote zaal
Marktstraat 19
Aalsmeer, 1431 BD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0297-368378
Bekijk de site van Locatie

Organisator

De Oude Veiling
E-mail:
info@deoudeveiling.nl
Bekijk de site van Organisator