Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Favocinema: Constantijn Hoffscholte

7 maart 20:30 - 23:30

Op 7 maart is het de beurt aan Constantijn Hoffscholte om zijn favoriete film met ons te delen en toe te lichten. Constantijn was tot 2017 eigenaar van het Aalsmeers Boekhuis. Hij is ook bekend van het voetbalboek “Van Kindvall tot Kuijt”, over de spitsen van Feijenoord. Sinds 2018 is hij museum-coördinator en vanaf 1 januari adjunct-directeur van het Flower Art Museum in Aalsmeer. De keuze voor zijn favoriete film heeft te maken met zijn interview-werk met nabestaanden van het drama, wat diepe indruk op hem maakte.

De film is een tijdloos verhaal waarin de zinloosheid van de oorlog naar voren wordt gebracht. Een film over psychologische oorlogsvoering, doorzettingsvermogen en natuurlijk strijd. Dit alles weergegeven tegen een schitterend decor. Het eerste uur spitst zich toe op de strijd over principes. Daarna worden loyaliteit en collaboratie de inzet van het verhaal. Dit is een van de beroemdste, meest bekroonde en tevens meest omstreden Britse films uit de geschiedenis. Een film die de schijnwerper zette op een stuk geschiedenis dat bij het grote publiek onbekend was.

De film is gebaseerd op een roman van een Franse schrijver, die in 1954 gepubliceerd werd. De producent las het werk en kocht direct daarna de filmrechten. Het boek is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de oorlog. De film gold destijds als een cinematografisch huzarenstukje. Het filmen ging niet zonder problemen gepaard. De camera werkte niet helemaal naar behoren en de kosten kwamen veel hoger uit dan gebudgetteerd. De omstandigheden waren zwaar met extreme hitte en vele zieken.

Maar het was allemaal niet voor niets, want deze film verwierf een ereplaats in de filmhistorie met zeven Oscars en diverse andere prijzen, dankzij vooral de onberispelijke acteursprestaties.

Zaterdagavond 7 maart – De Oude Veiling (bovenzaal) -aanvang 20.30 uur -entree: uw gift

Toegang: je gift

Gegevens

Datum:
7 maart
Tijd:
20:30 - 23:30