Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

favocinema

20 april 20:30 - 23:30

Gratis

De favoriete film van Joost Hoffscholte
Op 20 april leren we weer een Aalsmeerder kennen via zijn favoriete film. De derde ‘bekende Aalsmeerder’ die KCA / FavoCinema dit jaar uitnodigt is Joost Hoffscholte, de oud burgemeester.
Joost Hoffscholte is van 1985 tot 2007 burgemeester van Aalsmeer geweest, waar hij nog steeds woont. Onlangs onthulde hij met gepaste trots de naar hem genoemde weg. Een eerbetoon aan een geliefde burgemeester.

De keuzefilm van Joost is een klassieker. Eigenlijk ook een soort eerbetoon aan een oude meester. De film is een van de eerste met aanklachten tegen dictaturen en misschien daarom wel weer heel actueel. Het verhaal heeft de vorm van een satire, waar de regisseur een meester in is. Het plot is hilarisch opgebouwd rond een persoonsverwisseling. In de film komt een toespraak voor die wordt gezien als een van de beste toespraken in de filmgeschiedenis.
Het was de eerste film die een persvoorstelling vooraf kende. De productie duurde langer dan gepland en de regisseur wilde de krantenkoppen voor de première. Hij besefte later dat deze dan wel de toon over de film zou bepalen en niet de bezoeker. Toen de film uiteindelijk uitkwam was ie al ingehaald door de werkelijkheid.
Entree: uw gift.

Gegevens

Datum:
20 april
Tijd:
20:30 - 23:30
Kosten:
Gratis