Laden Evenementen

De favoriete film van Teun Zekveld in de Oude Veiling

11 maart 2023

Zaterdagavond 11 maart deelt Teun Zekveld zijn favoriete film; een zwarte komedie met Al Pacino. Garantie voor een verbaal gewelddadige, meedogenloze film vol humor.

De favoriete film van Teun Zekveld in de Oude Veiling

Deze FavoCinema-avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Oude Veiling, met het principe dat de titel van de film vooraf niet wordt gemeld. Dit ludieke idee van de vooraf ‘onbekende’ film, levert namelijk bijna altijd onverwachte en verrijkende ervaringen. En we leren misschien wel een Aalsmeerder kennen door zijn of haar favoriete film. Vooraf aan de film worden aan de gast vragen gesteld (door Ton Offerman of Joop de Boer) waardoor de bezoekers niet alleen een beeld krijgen van de inhoud maar ook van de beweegredenen waarom er gekozen is voor deze film. Soms komt de maatschappelijke betrokkenheid van de gast naar voren en soms zie je een film die je anders nooit van je leven was tegengekomen.

Teun Zekveld, de bekende Aalsmeerse fiscalist, hield jarenlang kantoor in Rozenburg en was bij vele Aalsmeerders de steun en toeverlaat op financieel gebied. In de beginjaren van de eerste plaatselijke politieke partij van Nederland is hij betrokken geweest bij Aalsmeerse Belangen. In iedere geval is hij nu met pensioen. Wat zijn de raakvlakken van zijn werkzame leven met zijn favoriete film? Of wat zegt dit over zijn gepensioneerde leven op dit moment? Dit zal ongetwijfeld naar voor komen bij het voorafgaande gesprek met Teun.
De film is, zoals veel topfilms, ook dit keer weer oorspronkelijk een toneelstuk.

De schrijver van dit toneelstuk won een Pulitzer in 1982 en is ook nu nog zeer actueel.

Het is een verhaal van een handelskantoor met vertegenwoordigers in onroerend goed. Zij bezoeken potentiële kopers en proberen hen zover te krijgen dat ze stukken land kopen. De onbeduidende stukken grond worden voorgesteld als paradijsjes. Om de omzet te verhogen bedenkt de directie een verkoop-wedstrijd voor de verkopers. Het kantoor wordt nu een slangenkuil. De verleidelijke verkooppraatjes worden nu overlevingsstrategieën. De spanningen nemen toe en de film ontwikkelt zich tot een uitbarsting van scheldpartijen en verdachtmakingen. Het verhaal ontwikkelt zich tot een verrassende ontknoping.

De film munt uit in prachtige dialogen met belang van wat zich in de gesprekken afspeelt. Zo transformeert een verhaal binnen een stoffig kantoor in spannende cinema. Overigens ook door de  perfecte acteerprestaties van de topacteurs. Aan energie, testosteron en creatieve scheldkanonnades geen gebrek.

Op het filmfestival van Venetië kreeg de hoofdrolspeler een Gouden Leeuw voor zijn optreden in de film. Deze wordt gezien als een van de beste in zijn soort.

Zaterdag 11 maart  2023 – Bovenzaal Oude Veiling – zaal open 20.00 uur – aanvang 20.30u. – entree: uw gift.

 

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
11 maart 2023
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Oude Veiling – De grote zaal
Marktstraat 19
Aalsmeer, 1431 BD Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0297-368378
Bekijk de site van Locatie

Organisator

De Oude Veiling
E-mail
s.ramp@esa-aalsmeer.nl
Bekijk de site van Organisator