Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Amazing stroopwafels

8 december 15:00 - 17:30

€20

The Amazing Stroopwafels bestaan uit Wim Kerkhof (contrabas, toetsen en zang), Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar). Zij spelen overal: op straten en op pleinen, maar ook in cafés, dierentuinen, sauna’s, blusboten, theaters, hengelsport- en aquariumverenigingen. Ja, zelfs bij mensen thuis – en vaak ook. Zij mijden menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Het directe contact met het publiek staat voorop.

Bandleider Wim Kerkhof  werd bekend met de door hem in 1979 opgerichte band The Amazing Stroopwafels, die bekendheid verwierven met straatoptredens en nummers als Ome Kobus, Ik ga naar Frankrijk en Oude Maasweg. Kerkhof neemt de zang, contrabas en toetsinstrumenten voor zijn rekening, daarnaast is hij ook de componist,tekstschrijver, manager en producer van de groep. Sinds 1986 heeft hij zijn eigen platenuitgeverij en verschijnen de cd’s, lp’s en singles op zijn label Quiko.

De nauwe verbondenheid van Kerkhof met Rotterdam blijkt uit de vele liedjes die hij over de stad en de regio maakte. Kerkhof had van 1989 tot 2017 een eigen programma op Radio Rijnmond, Country en Omstreken, waarin hij voornamelijk countrymuziekdraait. Ook staat hij bekend als wereldreiziger. Zijn zoon Merlijn Kerkhof schreef in 2019 het boek “Oude Maasweg Kwart Voor Drie” over hem en de band The Amazing Stroopwafels. In november 2019 kreeg hij de Laurenspenning voor zijn culturele verdiensten voor de stad Rotterdam.

 Voor dinner in De Oude Veiling na het optreden kan worden gereserveerd via: 0297 763 707

 

 

Gegevens

Datum:
8 december
Tijd:
15:00 - 17:30
Kosten:
€20
Evenement Categorie: