Zalen 0297-763708 /Restaurant 0297-763707/Bakkerij GewoonDoen! 0297-228260 info@deoudeveiling.nl

Afhalen en bezorging bij Restaurant de Oude Veiling.

Net als voor alle andere horecagelegenheden, is het voor De Oude Veiling een zware tijd. Toch laten de altijd optimistische…

Net als voor alle andere horecagelegenheden, is het voor De Oude Veiling een zware tijd. Toch laten de altijd optimistische ondernemers Tom en Moniek Takes-Visser zich niet uit het veld slaan. “Als we dit twee jaar geleden hadden geweten, waren we wellicht nooit gestart’’, begint Moniek. “Maar zoiets heeft niemand kunnen voorspellen. Gelukkig kan er nog heel veel.’’ In het volledige pand gelden looproutes, de handen kunnen worden ontsmet bij de ingang en de tafels en stoelen staan op geruime afstand van elkaar. “Sinds deze coronacrisis hebben wij ons ook aangesloten bij Thuisbezorgd.nl’’, vertelt de Aalsmeerse ondernemer terwijl ze een cappuccino zet. “Dat geeft ook een nieuwe service aan onze klanten. Wie het nog niet zit zitten om bij ons in de zaak te eten, kan gewoon bij ons bestellen. We brengen het warm bij je thuis. Daar hoef je zelf niets meer aan te doen.’’

Vistrio, mixed grill of vegaburger?

Specialiteit van De Oude Veiling zijn de vleesgerechten. Hollandse biefstuk van 200 gram, kalfslever van 200 gram of de Mixed Grill van maar liefst 450 gram. Alle gerechten worden geserveerd met frites. Liever vis? Kan ook! Voor de visliefhebbers is er keuze uit de zalm, de zeebaars, de slibtongen en de gamba’s. Wie niet kan kiezen, neemt het vistrio: lekker van alles wat. Avondje geen vlees of vis? Ook dan is er keuze. Zin in de
vegetarische burger? Of liever de pittige curry? Wat je voorkeur ook is, de chefkoks van De Oude Veiling maken het met liefde klaar. En al deze gerechten worden dus ook met liefde thuisbezorgd door het bezorgteam. Een tip: serveer de gerechten op borden die je van tevoren even in de oven hebt voorverwarmd. Zo blijven de gerechten nóg langer warm.

Vergaderingen, presentaties, workshops

De Oude Veiling biedt meer dan een restaurant alleen. Het hele complex is ingericht op ontmoeting; van de bibliotheek tot het Cultuurhuis en van leerwerkbedrijf GewoonDOEN! tot aan de diverse vergaderzalen. Alle facetten kregen een klap toen premier Rutte de intelligente lockdown aankondigde; boekingen werden geannuleerd. “Gelukkig zien we nu dat veel bedrijven weer goed zijn opgestart. Er is weer behoefte om bij elkaar te komen en elkaar te ontmoeten. Niet overal is voldoende ruimte om de verplichte afstand tot elkaar te houden. Onze zalen zijn daarvoor wel heel geschikt.’’

De Oude Veiling is een cultureel centrum waar naast het restaurant ook een bibliotheek, cultuurorganisatie en leer en werkcentrum zijn gehuisvest.

De Veiling gelegen in de Marktstraat nr. 19 duurde van 1912 tot 1927. Uit onder andere de veiling in dit gebouw ontstond ‘s werelds grootste bloemenveiling. Vanaf 1927 was DOV als verenigingsgebouw voor jong en oud een huiskamer en plek voor ontmoeting en ontplooiing. Later zijn in de uitbouw de bibliotheek en cultuurpunt gevestigd. In 2015 heeft de gemeente Aalsmeer het pand aangekocht met het doel weer invulling te geven op sociaal, cultureel, educatief en/of maatschappelijk vlak. ESA (Exploitatie Sportaccommodaties Aalsmeer) huurt het pand van de gemeente en geeft in samenwerking met de partners uit de kerngroep een nieuwe invulling aan het gebouw. DOV Aalsmeer verhuurt ook verschillende multifunctionele zalen voor bijvoorbeeld vergaderingen, feesten en theatervoorstellingen.

De Oude Veiling is een historisch pand gelegen in de Marktstraat in Aalsmeer. Als huiskamer van Aalsmeer is het de ontmoetingsplek voor jong en oud. U kunt gezellig lunchen, borrelen of dineren in ons restaurant.

Daarnaast kunt u ook voor uw feest, vergadering, presentatie of voorstelling een van onze mooie zalen huren. In samenwerking met het restaurant bieden wij verschillende arrangementen aan en kunnen voor u de ideale dag samenstellen. Ontmoet nieuwe mensen, doe inspiratie op in de Bibliotheek, neem een kijkje bij Het Cultuurpunt of verwen jezelf met een overheerlijke taart van GewoonDOEN!

In 2015 heeft de gemeente Aalsmeer het pand aangekocht met het doel De Oude Veiling weer invulling te geven op sociaal, cultureel, educatief en maatschappelijk vlak. In 2018 is De Oude Veiling helemaal vernieuwd.

Zie in de virtuele tour hieronder het prachtige eindresultaat.