Selecteer een pagina

voortgang en nieuws

Verbouw DOV en Bibliotheek: een overzicht.

Op donderdag 30 november gingen de deuren van De Oude Veiling weer even open. Een ieder kon een kijkje nemen in het verleden en de toekomst van De Oude Veiling. Het was gezellig druk en de sfeer was prima! En wat deden de mensen van Ons tweede Thuis hun best om de gasten te verwennen! Dat belooft wat voor de toekomst in de samenwerking met De Oude Veiling. Hierbij drukken we de tekening even af om een indruk te krijgen van de toekomstige ontwikkelingen.

Puntsgewijs wat aantekeningen:

  • Je treedt de bibliotheek en De Oude Veiling binnen via de centrale ingang aan de Marktstraat.
  • Rechtdoorlopend kom je in de bibliotheek en linksafslaand in het restaurant. Direct aan de rechterkant bevinden zich toiletten, die zowel voor bezoekers van het  restaurant als van de bibliotheek bereikbaar zijn. Tenslotte bevinden zich in de hal een lift en een trap naar boven.
  • Als je linksaf slaat naar het restaurant zie je recht tegenover je de bar en daarachter bevinden zich de bakkerij en de keuken.
  • Opvallend zijn de raampartijen tussen het restaurant en de bibliotheek, die de eenheid nog eens bevestigen.
  • De trap in de bibliotheek heeft geen functie meer en zal dan ook verwijderd worden.
  • Boven bevinden zich twee kleine zalen en de bekende grote zaal, die gebruikt wordt voor allerlei voorstellingen. En daar is ook, net als nu, Het Cultuurpunt te bereiken.

Enkele impressies:

De centrale hal met links het restaurant rechtuit de bibliotheek en rechts de toiletten en de trap naar boven, naar de zalen en het cultuurpunt.

Als je het restaurant binnen komt, bevindt de bar zich aan het eind.

Een indruk van het restaurant: via de raampartijen krijg je een kijkje in de bibliotheek

Dinsdag 5 december werden de werkzaamheden gestart (even snel een indruk)

Er kwam een hekwerk om het gebouw en in de bibliotheek werden de nodige voorbereidingen getroffen